FedoraTR Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Printer sorunu  (Okunma Sayısı 209 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ozlem
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Mart 06, 2010, 18:14:39 »

Merhaba arkadaslar,

Benim printer sorunum var.

Sistemde F12 suanda yuklu.
 Printer kablosunu taktigimda hic bir sekilde tepki vermiyor printer. BUnun yaninda
konsoldan veya manuel olarak bir dokumani print etmeye calistigimda da, printer bir isinma asamasindan geciyor gibi
ses cikariyor fakat daha sonrasinda hic bir islem yapmadan duruyor.

Printer : Samsung ML - 2240

yardimci olablirseniz sevinirim.

Tesekkurler Ney

Ozlem'den  fedoraya.!
fortran
Genel Yönetici
Fedora Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2010, 19:20:07 »

Yazıcınızın (Samsung ML - 2240) Linux desteği olmadığı görünüyor. openprinting.org'un ilgili sayfasında yazıcınızın olmadığını göreceksiniz. Samsung bu yazıcı için Linux sürücüsü vermiş mi? Firmanın verdiği CD'de ve sitesinde bu desteğin sağlanmış olması gerekir.

Ozlem
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2010, 19:54:50 »

Merhaba Fortran,
 Samsung un kendi sitesinden , bu printerin modeline gore surucusunu indirmistim ama yine de olmamisti.
 bugun tekrardan deneyecegim,

tesekkur ederim

Ozlem'den  fedoraya.!
Ozlem
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2010, 21:56:07 »

Yeniden ayni problem devam ediyor maalesef.  Bence yazici surucusunden ziyade , baska bir sorun var. Cunku yazdirma islemi yaptiracagim zaman yazici ismi de gozukuyor ve yazdir dedigimde de herhangi bir problem olusmuyor, (herhangi bir yazi cikmiyor ekranda) ama yazicidan cikti alamiyorum.

EN basta bir hareketlenme var ama islem yok.
 nasil cozulebilir bu problem?

Ozlem'den  fedoraya.!
fortran
Genel Yönetici
Fedora Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2010, 23:46:59 »

Yukarda verdiğim linke baktıysanız, yazıcınızın Linux desteği olmadığını görmüş olmanız gerekir. "Samsung bu yazıcı için Linux sürücüsü vermiş mi" sorusunu  her şeye karşın iyimser bir yaklaşımla sormuştum, tahmin ettiğim gibi o da yok değil mi?

Ozlem
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2010, 23:55:09 »

Evet verdiginiz linkte yazmiyordu , fakat sizin yazinizdan sonraki iletimde de belirttigim gibi ben samsung un web sitesinden linux icin bu yazicinin surucunu indirdim.
 linki de vermem gerekirse > http://www.samsung.com/uk/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_mdl_name=ML-2240     driver seceneginin altinda bulablirsiniz.

Ozlem'den  fedoraya.!
fortran
Genel Yönetici
Fedora Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2010, 00:25:01 »

Evet verdiginiz linkte yazmiyordu , fakat sizin yazinizdan sonraki iletimde de belirttigim gibi ben samsung un web sitesinden linux icin bu yazicinin surucunu indirdim.
 linki de vermem gerekirse > http://www.samsung.com/uk/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_mdl_name=ML-2240     driver seceneginin altinda bulablirsiniz.
Öyleyse, bu sürücüyü kurabilmeniz gerekir.

Ozlem
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2010, 00:27:40 »

ben cok da profesyonel degilim linuxta,
 bir yanlisim varsa duzeltmek isterim, konsoldan yuklemesini anlatabilir msniz ?

Ozlem'den  fedoraya.!
fortran
Genel Yönetici
Fedora Uzmanı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2010, 18:56:46 »

ben cok da profesyonel degilim linuxta,
 bir yanlisim varsa duzeltmek isterim, konsoldan yuklemesini anlatabilir msniz ?
Ozlem, verdiğiniz linkin sürücü kısmında sizi ilgilendiren iki dosya var.
Öncelikle iki dosyayı da indirmeniz gerekiyor. Sonra her ikisini de sağ tıklayıp "buraya aç" diyerek açın. Dosyaları kod yardımıyla da açabilirsiniz. Bunun için önce "cd" ile dosyaların bulunduğu dizine gidin, sözgelimi:
Kod:
cd /home/Ozlem/Desktop
Sonra ilgili paketleri açmak için gerekli kodları verin:
Kod:
tar xvzf UnifiedLinuxDriver_1.01.tar.gz
tar xvzf Smartpanel_1.01.tar.gz
İndireceğiniz dosyaların adları yukardaki gibidir. Masaüstünde bir klasör oluşmuş olmalıdır. İhtimal cdroot adındaki bu klasörün içinde autorun adında bir dosya olacaktır. Çalıştırmanız gereken dosya da bu dosyadır. Şimdi bu klasörün içine girmeniz gerekiyor.
Kod:
cd /home/Ozlem/Desktop/cdroot
Dikkat edin, yazdığım yolda yanlış olan kelimeler olabilir, varsayarak yazıyorum. Siz onu kendinize göre düzenleyip yazmalısınız.
Ardından autorun adlı dosyayı çalıştırmalısınız:
Kod:
./autorun
İhtimal grafik bir arayüzle kurulum başlayacaktır. Yalnız bir konuda sizi uyarmak isterim. Yazıcıyı kurmadan önce, yazılım yöneticisine başvurun ve CUPS paketini mutlaka kurun. Yazıcınızın düzgün çalışması için bunun gerekli olduğunu unutmayın.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: