skyser
Fedora Meraklısı
|
 |
« : Ekim 29, 2009, 23:45:57 » |
|
Uzun süredir linux kullanıyorum. Birçok dağıtımı kullandım. Bir süre fedora ilk çıktığında kurup denemiştim. Ancak msi vr320 model dizüstünü aldıktan sonra bir türlü fedorayı kullanmak nasip olmadı. Sebebi ise çok basit. Hem fedora 10'da hem de 11'de setup cdsi açılıp plymouth yüklenmesinin hemen ardından karanlığa büründü. Geçenlerde, son bir şans fedora 12 beta yı denemek istedim ama aynı sonuç. Debian, Ubuntu, Suse, Mandriva gibi dağıtımlarda böyle bir sorun olmazken, neden fedorada oluyor açıklayamıyorum. Hiçbir yükleme yapılmadığı için bir dosya da gönderemiyorum. Ancak dizüstünün donanım bilgileri şunlar: (Belki yardımcı olur)
-Computer- Processor : Intel(R) Celeron(R) M CPU 520 @ 1.60GHz -Display- Resolution : 1280x800 pixels OpenGL Renderer : Mesa DRI R300 (RS400 5A62) 20090101 x86/MMX/SSE2 NO-TCL -Multimedia- Audio Adapter : HDA-Intel - HDA ATI SB -SCSI Disks- ATA FUJITSU MHW2080B Optiarc DVD RW AD-7530B
Sorunun cd'lerden veya herhangi bir kernelden olmadığını, genel olarak fedora ile ilgili olduğunu tahmin ediyorum. Belki de boot kısmında bir kod yazarak setup'ın başlamasına engel olan bir özelliği kapatmam gerekiyor. Önerilere açığım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
|