sireno52
Fedora Meraklısı
|
 |
« : Ekim 13, 2009, 20:39:41 » |
|
selam arkadaşlar bende bugün itibariyle sitenize üye oldum fedor tr nin açıldığını habertux.com`dan öğrendim ilk iş olarak üye olup hayırlı olsun diyeyim dedim hemde bir soru sorayım dedim sorum şu kurulumu resimli olarak güzel bir şekilde göstermişsiniz resimli kurulumda bir şey dikkatimi çekti türkce dil seçeneğini seçmeyin ingilizce dil seçeneğini seçin diyorsunuz bir sorun meydana geliyormuş bunu izah edebilirmisiniyani ne gibi bir sorun meydan geliyormuş ben ubuntuyu kullanıyorum mandrivayıda denedim herşeyleri turkçe yani menü yapısı olarak mandrivayı pek fazla bilmiyorum ama ubuntunun herşeyi turkce uyarı mesajları dahi turkce fedoranın turkçeleştirme olayında ne gibi bir sorun var acaba beni aydınlatırsanız sevinirim tekrar hayırlı olsun diyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fortran
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2009, 21:11:10 » |
|
resimli kurulumda bir şey dikkatimi çekti türkce dil seçeneğini seçmeyin ingilizce dil seçeneğini seçin diyorsunuz bir sorun meydana geliyormuş bunu izah edebilirmisiniyani ne gibi bir sorun meydan geliyormuş ben ubuntuyu kullanıyorum mandrivayıda denedim herşeyleri turkçe yani menü yapısı olarak mandrivayı pek fazla bilmiyorum ama ubuntunun herşeyi turkce uyarı mesajları dahi turkce fedoranın turkçeleştirme olayında ne gibi bir sorun var acaba beni aydınlatırsanız sevinirim tekrar hayırlı olsun diyorum
sireno52, öncelikle hoşgeldin. Çoğu dağıtımların CD kurulumunda dil tercihinde kimi sorunlar yaşanabiliyor. Eğer DVD versiyonunu indirirseniz, dil tercihini Türkçe seçebilir ve hiçbir sorun yaşamadan Fedora'yı bilgisayarınıza kurabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sireno52
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2009, 21:22:18 » |
|
resimli kurulumda bir şey dikkatimi çekti türkce dil seçeneğini seçmeyin ingilizce dil seçeneğini seçin diyorsunuz bir sorun meydana geliyormuş bunu izah edebilirmisiniyani ne gibi bir sorun meydan geliyormuş ben ubuntuyu kullanıyorum mandrivayıda denedim herşeyleri turkçe yani menü yapısı olarak mandrivayı pek fazla bilmiyorum ama ubuntunun herşeyi turkce uyarı mesajları dahi turkce fedoranın turkçeleştirme olayında ne gibi bir sorun var acaba beni aydınlatırsanız sevinirim tekrar hayırlı olsun diyorum
sireno52, öncelikle hoşgeldin. Çoğu dağıtımların CD kurulumunda dil tercihinde kimi sorunlar yaşanabiliyor. Eğer DVD versiyonunu indirirseniz, dil tercihini Türkçe seçebilir ve hiçbir sorun yaşamadan Fedora'yı bilgisayarınıza kurabilirsiniz. yani sorun cd dağıtımlardamı diyorsunuz ben şu anda ubuntu gnome masa üstü kullanıyorun ve ben linux`sun bir çok şeyini öğrenebilmek için bir kursa yazılmayı dahi düşünüyorum bildiğim kadarıyla bu kursta red hat üzerine dersler veriliyor malum fedora`da red hat`tın testteki adı ( tabi yanlış biliyorsam düzeltin ) bu yüzden birazda fedoraya takılayım diyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fortran
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2009, 21:42:53 » |
|
yani sorun cd dağıtımlardamı diyorsunuz ben şu anda ubuntu gnome masa üstü kullanıyorun ve ben linux`sun bir çok şeyini öğrenebilmek için bir kursa yazılmayı dahi düşünüyorum bildiğim kadarıyla bu kursta red hat üzerine dersler veriliyor malum fedora`da red hat`tın testteki adı ( tabi yanlış biliyorsam düzeltin ) bu yüzden birazda fedoraya takılayım diyorum
sireno52, bu bir sorun değil kapasite konusudur. Takdir edersiniz ki bir CD ile bir DVD'ye aynı veriyi sığdırmak olası değildir. Doğal olarak, dağıtımların DVD versiyonları CD versiyonlarına göre daha geniş olanaklar sunarlar kullanıcıya. CD'den kurulum yapıyorsanız bazı dağıtımlar tamamen Türkçe, bazı dağıtımlar Türkçe kurulum yapmayabilirler. Siz, kurulumdan sonra gerekli paketleri yükleyerek sistemi Türkçe yaparsınız. Ancak dediğim gibi, özellikle DVD'den kurulum yapıyorsanız, Fedora için böyle bir sorununuz yok. Sistemi tamamen Türkçe olarak kurabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SYSTEMEDIC
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2009, 22:29:34 » |
|
Fedora 11 Türkçe konusunda eksikliklere sahip.Çeviri yapılmayan bir çok bölüm var.Ben İngilizce kullanıyorum bunları görmemek için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sireno52
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2009, 22:39:44 » |
|
ben cd ve dvd nin kapasitelerini biliyorum benim anlıyamadığım konu opensuse ve ubuntunun da cd olarak sürümleri var boyut olarak ta hepsinin boyutları 690-699 arası ve bunlarda turkce dil paketi yüklü oluyor hatta ben bu kategoriye mandrivayıda katmadım ondada aynı durum var onda yani mandrivada compiz desteği otamatik yükleniyo vede turkce dil desteğide fedora bu saydığım dağıtımlardan fazlasınımı yüklüyor acaba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sireno52
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2009, 22:42:38 » |
|
Fedora 11 Türkçe konusunda eksikliklere sahip.Çeviri yapılmayan bir çok bölüm var.Ben İngilizce kullanıyorum bunları görmemek için.
tamam sorumun cevabını aldım sorularım la sizleri sıktıysam özür dilerim maksadım bağzı şeyleri öğrenmek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mustafa.tr
Fedora Meraklısı
Yaşasın okulumuz! :P
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2009, 02:47:06 » |
|
tamam sorumun cevabını aldım sorularım la sizleri sıktıysam özür dilerim maksadım bağzı şeyleri öğrenmek Ubuntu'da dil desteği cd içeriğinde geliyor ama çok kısıtlı. Daha çok kurulum uygulamasında işe yarıyor. Kurulum baştan sonra Türkçe. Onun dışında menülerin bazıları da Türkçe ama Ubuntu'yu da kurduktan sonra dil ayarlarına girerseniz dil desteğinin tam olmadığını, tam olması için paketlerin internetten indirilmesi gerektiğine dair bir uyarı çıkar ve o uyarıya tamam der sistemi büyük oranda Türkçeleştirirsiniz. Yani Ubuntu'nun cd'sinde de aslında sadece göze görünen yerler ve kurulum aşaması Türkçe. Yoksa tüm dillerin paketleri bir cd'ye asla sığamazdı. Fedora da aynı şeyi yapsaymış bence güzel de olurmuş. Kurulumda zorlanacak arkadaşlar olabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
machinecode
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2009, 07:43:25 » |
|
Aslında sıkıntı birazda ilerleyen dönemlerde ortaya çıkmaya başlıyor, dosya isimlerini de Türkçe sürümlerde Türkçeleştirmiş olmalarından sıkıntılar yaşanabiliyor. Büyük küçük harflere bile duyarlı olan bir işletim sisteminde, Türkçe karakterlere olan duyarlılık bazen canınızı sıkabiliyor, İngilizce olarak kurulmasının tavsiye edilmesinin sebebi budur. Ancak tabi ki de siz istediğiniz dilde kurmakta özgürsünüz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sireno52
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2009, 12:48:39 » |
|
ben sorumun cevabını aldım ve şunuda söylemek istiyorum ben ilk okul mezunu ben noktadan virgülden veya imladan pek anlama o yüzden bir hatam olursa şimdiden özür dilerim şunuda söyelemek isterim sizin bizlerle ilgilenme tarzınız hoşuma gitti bazı siteler gibi tersler gibi bir cevap vermiyorsunu (site ismi vermek istemiyorum. ) sizin bu tavrınız gibi ubuntu forum tr ve mandriva forum tr onlarda bizim gibi acemi kullanıcılarla çok güzel ilgileniyor sizleri bu konuda tebrik ediyorum diğer bazı sitelerde üye oluyorsun ve kullanmış olduğunu linux sürüm hakkında bilgi almak istiyorsun forum site yapısını pek bilmediği için insan zorlanıyor ve site içi arama kısmını görülmüyor herhangibi bir yere yere yazı yazıyorsun site yöneticisi tarafından tersler gibi bir cevap yazılıyor isteristemes o linux sürümünden soğuyorsunu ama şuanda bu sitede böyle bir şey yok bu çok güzel birşey ben ubuntu forum tr yede üyeyim orada forum bölüm yapısı bayağı geniş ister istemez bazen yalnış bölüme konu açıyordum ordaki arkadaşla sağolsunlar her halde durumun farkına varıp sadece bu konu taşımıştır deyip farklı biryerde konuyu devam ettiriliyor buda çok güzel birşer başkaları gibi tersler gibi bir cevap yazılmıyor sözümü kısa keseyim en iyisi  siteniz ve yönetim şekliniz güzel olmuş tekrar tebrik ederim.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2009, 12:51:57 Gönderen: sireno52 »
|
|
|
|
|
|
SYSTEMEDIC
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2009, 14:04:45 » |
|
%1 ( Linux (0.95%) ) lik mutlu kesimde olmak güzel şey ;)Karşılıksız olduğu için insanların tavırları bile farklı oluyor. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yusufsan21
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2009, 18:37:16 » |
|
Seçkin olduğumu hissediyorum.
|
|
|
|
|
|
Linux Registered User #493230 Ubuntu User #28068
|
|
|
|
_buRock_
|
 |
« Yanıtla #12 : Ekim 27, 2009, 11:51:03 » |
|
%1 ( Linux (0.95%) ) lik mutlu kesimde olmak güzel şey ;)Karşılıksız olduğu için insanların tavırları bile farklı oluyor.
İşte ben bunu seviyorum zaten  SYSTEMEDIC ağzına sağlık dostum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_buRock_
|
 |
« Yanıtla #13 : Ekim 27, 2009, 11:56:47 » |
|
ben sorumun cevabını aldım ve şunuda söylemek istiyorum ben ilk okul mezunu ben noktadan virgülden veya imladan pek anlama o yüzden bir hatam olursa şimdiden özür dilerim şunuda söyelemek isterim sizin bizlerle ilgilenme tarzınız hoşuma gitti bazı siteler gibi tersler gibi bir cevap vermiyorsunu (site ismi vermek istemiyorum. ) sizin bu tavrınız gibi ubuntu forum tr ve mandriva forum tr onlarda bizim gibi acemi kullanıcılarla çok güzel ilgileniyor sizleri bu konuda tebrik ediyorum diğer bazı sitelerde üye oluyorsun ve kullanmış olduğunu linux sürüm hakkında bilgi almak istiyorsun forum site yapısını pek bilmediği için insan zorlanıyor ve site içi arama kısmını görülmüyor herhangibi bir yere yere yazı yazıyorsun site yöneticisi tarafından tersler gibi bir cevap yazılıyor isteristemes o linux sürümünden soğuyorsunu ama şuanda bu sitede böyle bir şey yok bu çok güzel birşey ben ubuntu forum tr yede üyeyim orada forum bölüm yapısı bayağı geniş ister istemez bazen yalnış bölüme konu açıyordum ordaki arkadaşla sağolsunlar her halde durumun farkına varıp sadece bu konu taşımıştır deyip farklı biryerde konuyu devam ettiriliyor buda çok güzel birşer başkaları gibi tersler gibi bir cevap yazılmıyor sözümü kısa keseyim en iyisi  siteniz ve yönetim şekliniz güzel olmuş tekrar tebrik ederim. sireno52 öncelikle aramıza hoşgeldin dostum  Özgür yazılım dünyasında bahsettiğin şekilde terslemelerin olması işin açıkcası bana pek hoş gelmiyor, çünkü biz bu işi zorunlu olduğumuz için yapmıyoruz, içimizden geldiği ve bildiklerimizi başka özgür yazılım dostlarıyla da paylaşmak için yapıyoruz. Böyle bir yolda dostların kalbini kırmak en son isteyeceğimiz şey  Yanımızda varlığınızı hissettikçe kendimizde güç buluyor ve bir aile olduğumuzu daha da iyi anlıyoruz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|