FedoraTR Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: fedorada torent olarak indirmede hangisini indireyim  (Okunma Sayısı 1021 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sireno52
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ekim 13, 2009, 22:19:42 »

selam arkadaşlar ben fedorayı torrent olarak  indiriyorum vede dvd  sürümünü indireceğim  bir şey dikkatimi cekti   ( Fedora-11-ppc-DVD.torrent) birtanede  ( Fedora-11-source-DVD.torrent) ve ( Fedora-11-i386-DVD.torrent ) birtanede    bu var (Fedora-11-x86_64-DVD.torrent) bu sonuncu yazdığımın ne olduğunu biliyorum  intell ve amd uyumlu olduğunu söylüyor diğerleri ne anlama geliyor . ben  fedoranın gnome sürümünü  yüklemek istiyorum bu   torrantlerden hangisini indireyim  ben  ( Fedora-11-i386-DVD.torren) ve (  Fedora-11-ppc-DVD.torrent)   indiriyorum  hangisinde  gnome masa üstü cıkıyorsa onu indireyim diğerini iptal edeyim  hangisinde  gnome masaüstü var acaba  vede diğerleri ne anlam geliyor

fortran
Genel Yönetici
Fedora Uzmanı
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2009, 22:47:38 »

selam arkadaşlar ben fedorayı torrent olarak  indiriyorum vede dvd  sürümünü indireceğim  bir şey dikkatimi cekti   ( Fedora-11-ppc-DVD.torrent) birtanede  ( Fedora-11-source-DVD.torrent) ve ( Fedora-11-i386-DVD.torrent ) birtanede    bu var (Fedora-11-x86_64-DVD.torrent) bu sonuncu yazdığımın ne olduğunu biliyorum  intell ve amd uyumlu olduğunu söylüyor diğerleri ne anlama geliyor . ben  fedoranın gnome sürümünü  yüklemek istiyorum bu   torrantlerden hangisini indireyim  ben  ( Fedora-11-i386-DVD.torren) ve (  Fedora-11-ppc-DVD.torrent)   indiriyorum  hangisinde  gnome masa üstü cıkıyorsa onu indireyim diğerini iptal edeyim  hangisinde  gnome masaüstü var acaba  vede diğerleri ne anlam geliyor

sireno52, bu, 32 bit mimariye sahip bir bilgisayarın varsa Fedora-11-i386-DVD; 64 bit mimariye sahip bir bilgisayarın varsa Fedora-11-x86_64-DVD indirmen gerektiği anlamına geliyor.

sireno52
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2009, 23:19:20 »

sireno52, bu, 32 bit mimariye sahip bir bilgisayarın varsa Fedora-11-i386-DVD; 64 bit mimariye sahip bir bilgisayarın varsa Fedora-11-x86_64-DVD indirmen gerektiği anlamına geliyor.
ben  bu dediklerini biliyorum fakat diğerleri ne oluyor yani ( Fedora-11-ppc-DVD.torrent) ve ( Fedora-11-source-DVD.torrent) bunlar nedir acaba  ben bunların ne olduğunu öğrenmek istiyorum hem benim  işlemci amd phenom 2x4  955  processor 3.2 ghz true Quad-Core işlemci hem 32bit hemde 64bit calıştırıyor
fortran
Genel Yönetici
Fedora Uzmanı
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2009, 00:10:53 »

"http://www.fedoratr.com/icerik/indir" indirme yansılarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

ben  bu dediklerini biliyorum fakat diğerleri ne oluyor yani ( Fedora-11-ppc-DVD.torrent) ve ( Fedora-11-source-DVD.torrent) bunlar nedir acaba  ben bunların ne olduğunu öğrenmek istiyorum hem benim  işlemci amd phenom 2x4  955  processor 3.2 ghz true Quad-Core işlemci hem 32bit hemde 64bit calıştırıyor

Birkaç noktaya değinelim. Source: Kaynak, demek. Fedora-11-ppc-DVD.torrent, bilgisayarınıza .torent uzantılı bir dosya indiriyor. İndirmek istediğiniz dosyanın indirme işlemi bu dosya aracılığıyla yapılıyor. Güzel, bir arkadaşınızda varsa, 32bit bir sistemi de rahatça kurabilirsiniz. Göz kırpan
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2009, 08:44:52 Gönderen: machinecode » Kayıtlı

sireno52
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2009, 01:05:27 »

Öncelikle, torent ve benzeri paylaşımların açıklamasının yeri burası değil. Yine de belirtmek gerekirse, makul bir kaynak sunulmuyor. İndirme için 2dbilgisayar.com.tr adresinden yararlanabilirsiniz.

Birkaç noktaya değinelim. Source: Kaynak, demek. Fedora-11-ppc-DVD.torrent, bilgisayarınıza .torent uzantılı bir dosya indiriyor. İndirmek istediğiniz dosyanın indirme işlemi bu dosya aracılığıyla yapılıyor. Güzel, bir arkadaşınızda varsa, 32bit bir sistemi de rahatça kurabilirsiniz. Göz kırpan
ben torrentin ne olduğunu biliyorum  siz benim yazdığım yazıyı yanlış anladını   ben torrent sitesinde  yani    http://torrent.fedoraproject.org/   bu adresten  indiriyorum  yalnız bu adreste  dvd  seçenekleri  biraz fazla  ve bunların neler olduğunu öğrenmek istiyordum  örneği:  Fedora-11-ppc-DVD  bunun ne oduğunu öğrenmek istedim yani sonundaki torren yazısının ne olduğunu değilde  Fedora-11-ppc-DVD öğrenmek istemiştim   ben baştada  söyledim bir cok dağıtım denedi   pardus ubuntu  mandriva  bir sefer de fedorayı kurmak istemiştim fakat  turkçe bir kaynak yani forum sitesi  olmadığı için  kurmaya cesaret edememişti  kurdum fakat bazı şeyleri yanlış yaptım  mecburen sildim  ve başka dağıtımı kurdum  şimdi neyseki fedoranında turkce form sitesi cıktı  şimdi kurmayı düşünüyorum yani kısacası linux uygulamalarna  pek yabancı değilim   sık sık takip ediyorum yeni cıkan sürümleri  herşeyi.  buranın  açıldığınıda      www.habertux.com  sitesinden öğrendim şu anda ktorren`le    Fedora-11-i386-DVD   3.4 gb   indiriyorum  bir sorum daha olacak  bu indirdiğim  dvd `de  gnome ve kde   seçenekleri  varmı   ben  Fedora-11-ppc-DVD`yide  indiricektim  siz az önceki yazıyı yazınca onu da  durdurdum  şimdi sadece    (Fedora-11-i386-DVD  3.4 gb ) indiriyorum 
machinecode
Faruk
Kurucu
Fedora Uzmanı
Çevrimiçi Çevrimiçi

Site
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2009, 02:16:10 »

Sanırım fortran arkadaşımız senin sorunu torrentler hakkında bilgi almak istediğini sanarak bu şekilde cevap verdi, ancak anladığım kadarıyla sen "ppc" sürümün ne olduğunu merak etmişsin. İşin aslı ppc sürüm power pc işlemcileri için geliştirilmiş bir sürümdür.

FedoraTR
dark in the sunlight => http://www.omerfarukak.com
sireno52
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2009, 11:53:40 »

Sanırım fortran arkadaşımız senin sorunu torrentler hakkında bilgi almak istediğini sanarak bu şekilde cevap verdi, ancak anladığım kadarıyla sen "ppc" sürümün ne olduğunu merak etmişsin. İşin aslı ppc sürüm power pc işlemcileri için geliştirilmiş bir sürümdür.
nedir bu  power pc   benim pc yi destekliyormu örneğin  benim işlemci     http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=83955&ad=AMD-PHENOM-ii-X4-955-QUAD-CORE-AM3-BLACK-EDT.-islemciler          anakartımın modeli ise         http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=85590&ad=GiGABYTE-GA-MA790FXT-UD5P-AMD-790FX-DDR3-Anakartlar                 son olarakta   benim  pc  ram    DDR3   4 gb  gerikaln    sata girişli  dvd yazıcı ve  hardisk  2 x250=500 gb  birinde  windows  diğerinde   linux var   bu bahsettiğin  power pc  dvd sürümü  benim pisiye uyarmı
_buRock_
_buRock_
Kurucu
FedoraTR Bağımlısı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2009, 15:26:12 »

nedir bu  power pc   benim pc yi destekliyormu

Oldukça geç bir cevap olsa da : Hayır, PowerPC'ler tamamen ayrıdır Göz kırpan Vikipedi'de geçen minik bir bilgiden bunu rahatça anlayabilirsin :

PowerPC, AIM olarak bilinen 1991’de Apple_IBM_Motorola birleşimi tarafından meydana getirilmiş bir RISC mikroişlemcisidir. Genel olarak kişisel bilgisayarlar içindir. PowerPC merkezi işlem birimleri (CPU) gömülü (embedded) ve yüksek performans işlemcileri olduğu için popüler olmuştur. PowerPC 1990’da AIM’ in ve PReP’in (PowerPC referans platformu) temel taşı oldu, fakat mimari Apple’ın Macintosh’unun 1994–2006 modellerinde daha başarılı bulundu.

machinecode
Faruk
Kurucu
Fedora Uzmanı
Çevrimiçi Çevrimiçi

Site
« Yanıtla #8 : Aralık 29, 2009, 12:41:05 »

Ve sonrada baktılar ki intel'in mimarisini kullanıp, bilgisayarların da isteyenlerin windows çalıştırabilmelerini sağlamak en mantıklısı diyerekten, ppc'leri rafa kaldırdılar...

FedoraTR
dark in the sunlight => http://www.omerfarukak.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: