FedoraTR Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fedora Yüklenmiyor..  (Okunma Sayısı 1151 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sercan5534
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« : Nisan 24, 2010, 21:13:22 »

Arkadaşlar bende Asus X59SL laptop var...P8400 işlemcili Ati hd3470 ekran kartlı..

Hard disk i 100(windows) - 100 (Arsiv vs..) - 50 GB de linux kuracağım bölüm olarak ayarladım

Neyse işte bu fedoranın sitesinden i386 DVD sini indirdim, Dvd'ye güzelce iso olarak yazdırdım...CD'den boot başladı sonra "install or uptade ...." seçtim, siyah ekran çıktı, bişeler yazdı aşağıya kadar indi..Sonra "Detecting hardware" yazan kısımda baya bi bekledi(4-5 dk kadar)...sonra bu kosede "welcome ..i386" yazan yere gelip bekliyor, öyle 10 dk felan kalıyor..bazen oraya kadar bile gelmiyor...
-Siz söylemeden ben söyleyeyim; farklı dvd writer lardan, farklı sürümlerden hepsini denedim..USB den kurulum denedim, Unetbootin den kurulum denedim...Ayrıca ubuntu yu da denedim..
(en çok live cd'iyle logo ya kadar geldim..orda 20 dkka beklledim bişey olmadı..)

Sorun nerededir dostlar? masaüstüne yüklediğim şeyi neden laptop a yüklüyemiyorum..

iyi akşamlar
altair
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2010, 09:26:04 »

Harddiskinde bad sector olup olmadığını kontrol etmeni tavsiye ederim.

kolay gelsin

sercan5534
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2010, 13:18:41 »

Sanırım onla ilgili birşey değil...

Şöyle bir çözümü war,
CD den boot ettikten sonra bir ekran geliyor ya orda "e"ye basıp komutun sonuna :
linux noapic nolapic apic=off

ekliyince sorun çözülüyor...(ubuntu'da da çözülüyor..)yükleme felan yapılıyor...

Ama şöyle bi sorun daha çıkıyor daha sonra, yüklemeyi tamamlayınca yeniden başlatmanı istiyor ya, başlatıyorsun grub ekranı çıkıyor ordan fedora yı seçtiğinde garip bi ekran çıkıyor: intel,asus yazıları var bi kenarda fedoranın mavi arka planından bi kısım diğer heryer siyah.(aynı hata ubuntu'da da siyah ekran bi tane imleç yanıp sönüyor şekilde duruyor...)

live cd den açıp bi yol çaresi varmı?(bu arada linux noapic nolapic apic=off bu satırı yazınca live cd den çalışıyor ) 
sercan5534
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2010, 14:47:35 »

çözüme yine dünyanın heryerinden forumları okuyarak ulaştım Kahkaha, sanırım bu eski sürümlerde gerçekleşen çevresel birimlerin kontrolu sırasında tıkanmadan meydana geliyor...grub da e ye basarak (ikinci satırda) acpi=off satırını ekleyince çalışıyor... Karizmatik

kurulumu böylece tamamladım...fakat ekran kartı sorunu war(zaten tum bunların ondan kaynakladıgını sanıyorum...)neyse bir yolunu bulursam yazarım  Göz kırpan

surda sorunlar için kaynak olabilir http://www.linuxnet.com.tr/fedora/#otherinstall
altair
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2010, 21:38:05 »

anakartının apic özelliği var sanırım çoklu işlemci desteği için onu kapayınca sorun çözülmüş. ekran kartından değildir bence.

bu arada ekran kartı sorunu ne ?

neptune
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2010, 12:56:36 »

Selamlar benimde şöyle bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım, Ubuntu dan Fedora ya geçiş yapmam lazım ve yapmak istiyorum,

fakat şu ilk gelen ISOLINUX diye başlayan yazıdan sonra hiç bir şey olmuyor öylece kala kalıyor

acaba nedeni ve çözümü ne olabilir ?
Thunderbird
Yazar
FedoraTR Bağımlısı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Dağıtım : Fedora 16 Verne (x86_64)

Site
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2010, 19:43:40 »

Neptune merhabalar ;

İşletim sistemini kuramama sebeplerini donanımsal olmadığını kabul ederek söylüyorum  ;

Eksik download ederek CD'ye yazmış olabilirsin.
 Çözüm : MD5 kontrolü yap doğru olarak download yaptığını kanıtlamış olursun  ;;

Yada yazdırmış olduğun CD yazma programında CD'yi yanlış yazmış veya CD yüzeyinde fiziksel hasar olduğundan kilitlenme yapıyor olabilir.

USB ise kurulum tekniğin o zaman kesinlikle  ; Download hatası  veya USB'yi bootable hale getirirken bir hata meydana gelmiş ve onu görmemiş olabilirsin.

neptune
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2010, 12:18:52 »

Teşekkürler Thunderbird ilgilendiğin için,

DVD nin md5 ini elde ettim fakat DVD dekinin doğru olduğunu nasıl anlayabilirim..

Birde az önce başka cd lerde başka bilgisayarlarda yazıp denedim fakat yine aynı yerde kilitleniyor

Birisi label farklı olduğundan olabilir demiş ama gördüğüm kadarıyla label aynı

Acaba ne olabilir ?
neptune
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2010, 12:50:42 »

Bir de az önce başka bir bilgisayarda denedim aynı cd leri.

Onlarda bir problem olmadan çalıştı işletim sistemi.

Acaba bende ki dizüstü bilgisayarda uyumsuz bir donanım olabilir mi?
Thunderbird
Yazar
FedoraTR Bağımlısı
Çevrimdışı Çevrimdışı

Dağıtım : Fedora 16 Verne (x86_64)

Site
« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2010, 15:42:45 »

Başka  bir bilgisayarda deneme yaptın ve çalışmış ise o zaman donanımsal olarak bir uyumsuzluk olabilir.
Ayrıca başka aynı CD açıyorsa MD5 kontrolüne ihtiyaç yok çünkü açmayı başarmıssın ki buda doğru download etmişşin demektir.
 Yada şunu dene eğerki imkanın varsa Cd sürücünü değiştir. ? Yada sana şöyle bir tavsiyede bulunayim. Donanım olayını hemen getirip ümitsiz bırakmak istemem.Bu DVD veya Cd açmadığı zaman genellikle USB olayına başvurma yanlısıyım.
Eğerki ;

USB'den kurulum yapmak istersen ve elinde CD için en az 1GB DVD için 8 GB flasha sahip olman gerkcek.Bu arada DVD version kurma sebebin nedir ? DVD genellikle offline ve  server sistemlerin tercihidir.Eğerki fedora'da normal bir kullanıcı olucaksan CD versiyon kurarsın ve daha sonrasında paketleri download ederek sıra ile tercih edebilme imkanın olucak  

Şimdi ise USB olayına gelince CD olarak download ettiğin Fedora için  ;

1GB flash minimum model marka farketmez
Bilgisayarın USB boot edebilme imkanı olması gerekcek ;
Nasıl anlarım diyorsan bilgisayarı kapalı iken USB takarsın ;
Boot seçeneklerinde USB' flashını görüyorsan tamam boot edebilir demektir.
Şimdi ise  bootable hale getirmek için

FAT32 format at Flashına içinde herhangi bir bilgin varsa kontrol et ;
Daha sonrasında ise  ;
Windows bir makinada isen ;

https://fedorahosted.org/releases/l/i/liveusb-creator/liveusb-creator-3.8.7.zip

Burdan Fedora USB Creator kullanarak ;

Browse Cd dersin iso'nu seçersin ;

Fedora sürümünü ve Persistent boyunu 200 mb olarak ayarladıktan sonra işlem tamamdır.

Bu işlemi Fedora Linux'da eğerki Live Cd olarak açacak bir bilgisayar bulursan zaten CD içinde programı mevcut kendi dataları aynen aktararak aynı işlemi tekrar edicektir.

Bu yöntemle  denemeni yap ve ayrıca buraya bilgisayarının tüm donanımsal özellikleri yazarsan en azından bir fikir sahibide olabilirim donanım konusunda

Teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Aralık 25, 2010, 15:45:27 Gönderen: Thunderbird » Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: