FedoraTR Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fedora12 KDe Masaüstü  (Okunma Sayısı 840 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MiniFedora
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« : Mart 29, 2010, 16:30:29 »

Arkadaşlar merhaba,

Fedora ilk kez kuruyor ve kullanıyorum. Vmware üzerinden kurulumu bitirdim sormak istediğim fedora12 de KDE veya gnome masaüstü mevcut değil mi? Açılışta login istiyor root ile login oluyorum öylece panelde kalıyor. Masa üstüne geçmek için hangi komutu kullanmalıyım yada yüklü değilse nasıl kurabilirim. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
h4cky0u
Yazar
Fedora Sever
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2010, 16:57:42 »

Merhaba eğer sitede ilk girişte ki linkten indirdiyseniz Gnome varsayılan masaüstü olarak  geliyor.Zaten Gnome ön tanımlı.Get KDE fans yazan yere tıklayarak KDE versiyonunu indirebilirsiniz.Link atacaktım ama kapalı sitesi şuan /:

Kde,Gnome,Server bunların birlikte gelmesi için zaten 5-6 cd'den veya 2 dvd'den kurulum yapmanız gerekiyor ve Red Hat'ta var bu.

www.teknolojilabs.com

Software is like sex: it's better when it's free. - Linus Torvalds
MiniFedora
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« Yanıtla #2 : Mart 29, 2010, 17:03:21 »

Merhaba öncelikle cevabınız için teşekkür ederim https://fedoraproject.org adresinden x64 versiyonunu indirdim kurulumda hiçbir hata almadım fakat siz 1 den fazla cd den söz etmişsiniz ben tek cd den kurulum yaptım. Kuruum bittikten sonra sadece console da kalıyor kurulumdada paket seçimi gibi bir ekran gelmedi, eksik birşeyler var ama yeni olduğum için çözemiyorum. Hangi versiyonu indirmemi ve neler yapmamı tavsiye edersiniz?
h4cky0u
Yazar
Fedora Sever
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2010, 17:24:27 »

Birden fazla cd fedora için geçerli değil.Tek cd indirmiş olmanız yeterli.Kurulumda kuracağınız paketleri seçmiyorsunuz Fedora'da.Asıl soruna gelince Fedora'nın sanal disk üzerinden kurulmuş halinin verimli olmadığını düşünenlerdenim.Ben de Win üzerine kurmaya çalıştığımda Live halinden öteye geçemedim kullanımda.İmkanınız varsa temiz bir kurulum yapmanızı öneririm.

www.teknolojilabs.com

MiniFedora
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« Yanıtla #4 : Mart 30, 2010, 15:06:53 »

Öneriniz doğrultusunda normal kurulum yapmaya çalıştım fakat şu hata ile karşılaştım;

An unhandled exception has occured. This is most likely a bug. please save a copy of the detailed exception and file a bug report.

Google translate
Işlenmeyen bir özel durum oluştu. Bu en bir hata olabilir. detaylı istisna bir kopyasını kaydetmek ve bir hata rapor edebilirsiniz.

donanımsal bir hata mevcut değil, fakat harddisk 10 gb kullanmadığım bir disk.

Sizce hata neyden kaynaklıdır?
h4cky0u
Yazar
Fedora Sever
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2010, 16:09:52 »

Ext 4 dosya sistemini seçip bağlama noktasını "/" olarak belirlediniz mi? 10 gb lık bu alan ext4 dosya biçimine dönüştürülecek "ntfs" den.Ve biçimlenmiş olacak.

www.teknolojilabs.com

MiniFedora
Fedora Meraklısı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yaşasın Fedora!

« Yanıtla #6 : Mart 30, 2010, 16:14:56 »

Ext 4 dosya sistemini seçip bağlama noktasını "/" olarak belirlediniz mi? 10 gb lık bu alan ext4 dosya biçimine dönüştürülecek "ntfs" den.Ve biçimlenmiş olacak.

Dediğiniz şekilde yapmama rağmen kurulumda yine hata aldım, daha sonra dil "Eng" seçip aynı şekilde kurulum yaptım ve sorun çıkarmadı, anlamadığım türkçe dil desteği ile kurulum yaptığımda bu hatayı veriyor. Neyse tekrar Eng olarak kurdum ve Tr dil desteğini yüklemeye başladım. Şuan için bir sorun yok gibi.

Yardımlarınız için teşekkür ederim, görüşmek dileğiyle.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: