kasirga
Fedora Meraklısı
Yaşasın Fedora!
|
 |
« : Ekim 17, 2009, 11:01:10 » |
|
emegi gecen arkadaslara tesekür ederim umarim uzun soluklu bir proje olur. bir kac senedir ubuntu kullaniyorum gecenlerde fedora 11 indirip deneyeyim dedim kurdum hosuma gitti ama grafik kartim nvidia bir türlü tanitamadim türkce destek alacak bir yerde bulamadim bundan dolayi kaldirdim fedorayi. ama simdi bu forum saysinde tekrar deneyecegim fedorayi umaraim yardimlarinizi esirgemesiniz selamlar basarilar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SYSTEMEDIC
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2009, 11:06:11 » |
|
Ekran kartın nedir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasirga
Fedora Meraklısı
Yaşasın Fedora!
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2009, 13:29:52 » |
|
grafik kartim nvidia 256 mb 9500m graphics card
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasirga
Fedora Meraklısı
Yaşasın Fedora!
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 17, 2009, 13:37:22 » |
|
ayreten benim makinada windows vista kurulu birde kurtarma bölümü mevcut fedorayi kurarken bölümleri kendim sectigimde benden boot bölümü istiyor. bir türlü boot bölümü yaratamadim var olan linux üzerine kulumumu yapincada herseyi degistiriyor kendisine bir boot bölümü yaratiyor ve kurulumu tamamliyor ama bu seferde acilisda grup windowsun kurtarma bölümünü görüyor normal windowsu görmüyor. yani windowsu acamiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SYSTEMEDIC
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 17, 2009, 17:31:01 » |
|
grafik kartim nvidia 256 mb 9500m graphics card
su -c 'yum install kmod-nvidia-96xx xorg-x11-drv-nvidia-96xx \ xorg-x11-drv-nvidia-96xx-libs'
Bunu denermisin?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
machinecode
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2009, 19:48:15 » |
|
ayreten benim makinada windows vista kurulu birde kurtarma bölümü mevcut fedorayi kurarken bölümleri kendim sectigimde benden boot bölümü istiyor. bir türlü boot bölümü yaratamadim var olan linux üzerine kulumumu yapincada herseyi degistiriyor kendisine bir boot bölümü yaratiyor ve kurulumu tamamliyor ama bu seferde acilisda grup windowsun kurtarma bölümünü görüyor normal windowsu görmüyor. yani windowsu acamiyorum.
Normal windows'u grub'a biz ekleyebiliriz, eğer alt+f2 yapıp çıkan ekrana gksu gedit /boot/grub/menu.lst yazınca çıkan ekrandaki verileri ekrana yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fortran
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 17, 2009, 21:39:47 » |
|
kasirga hoşgeldin. Konu, "Merhaba" başlığına açılmıştı. Konu dışına çıkılmaması adına bu kısım konudan ayrılmış ve "Donanım" bölümüne taşınmıştır. Buradan devam edebiliriz. Selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kerimagil
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2009, 07:26:01 » |
|
Benim problemim de aynı... rpmfusion paket deposunu ekledim... Bu ikinci oluyor. Nvidia ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra bir daha açamıyorum. Solda yanıp sönen kısa çizgi görüyorum devamlı... Eski haline de dönemiyorum başka şeyler denemek için fırsatta olmuyor.. Güvenli kipte açmak nasıl? Ekran kartım Nvidia geforce 8600 512 ram. nvidia 190 yüklendi.. doğru kernel nolu sürücü yüklendi. (2.6.31.127)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kerimagil
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2009, 13:29:12 » |
|
Hüsrana uğramış bir meraklı... Nvidia kabul ettiremedim.. 3. fedora kurulumu da gitti... Ben mi şanssızım... bilemedim.. Şimdiye kadar hiç işletemedim... Galiba yeni fedora tabanlı Ojuba yı mı beklemem lazım... fedora 11 tabanlı ojuba 3 iyi çalışıyordu.. Fedora yı kullanabilene hayırlı olsun... 3-4 gündür uykusuz kaldım.. Bir başka bahara galiba easylife kurulmadı..., autoten de yeni sürümünde Nvidia programı yükleme kısmı yok eski sürümünde foto da görünüyor... doğru ekran kartı sürümünü yükledim... ama olmadı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_buRock_
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2009, 19:08:24 » |
|
Hüsrana uğramış bir meraklı... Nvidia kabul ettiremedim.. 3. fedora kurulumu da gitti... Ben mi şanssızım... bilemedim.. Şimdiye kadar hiç işletemedim... Galiba yeni fedora tabanlı Ojuba yı mı beklemem lazım... fedora 11 tabanlı ojuba 3 iyi çalışıyordu.. Fedora yı kullanabilene hayırlı olsun... 3-4 gündür uykusuz kaldım.. Bir başka bahara galiba easylife kurulmadı..., autoten de yeni sürümünde Nvidia programı yükleme kısmı yok eski sürümünde foto da görünüyor... doğru ekran kartı sürümünü yükledim... ama olmadı...
Çok duygulanmış, hüzünlenmiş gördüm seni... Bu kadar umutsuzluğa kapılma dostum, aman ha
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bethiro
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 02, 2010, 22:21:41 » |
|
Çözüm yok mu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
h4cky0u
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2010, 11:19:21 » |
|
Nvidia'nın sitesinden indirip kurmayı deneyebilirsiniz.Kurulumda xserver'ın kapalı olmasını gerektiğini söylerse indirdiğiniz driver adını kısaltın ki hatırlamak kolay olsun.İnit 3 xserver'ı kapatır init 5 açar.Umarım işinize yarar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sonageldik
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2010, 20:20:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thunderbird
|
 |
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2010, 10:39:06 » |
|
Fedora 11 ve önceki sürümlerde arkadaşlar Fedora yeni ekran modulu konmadığı için Nvidia'dan sizin ekran kartı sürümünüzü download ederek "h4cky0u" arkadaşımızın dediği gibi init level 3 olmalı bunun için fedora'da görsel ekrandan logoff olacaz daha sonra alt+f2 ile xserver olmayan kara ekrandan root olup init 3 komutuyla görsel ekran kapanır ve indirdiğimiz driver setup diyelim kurabiliriz.Yanlış değilsem ./nvidia-xx.bin diye ismi olması gerekiyordur.Fedora 11 sürümünde zaten hiç bir ekran kartı modul veya driver kurulumuyor.ATI/Nvidia kartlarını sitelerinden download ederek kuruluma gidicez.Fedora 12'den sonra easylife vb programlar ile ekran kartı kuruluyor.Onlarda sadece belli bir komut dizinini otomatik yaptığı için fark eden bir nokta yok.Fedora 11 sürümünde kendi kartımı kurarken Nvidia GeForce serisidir.Standart olarak sitesinden driver indirip init 3 ile kurulumu tamamladım ve sonra 3D programları açılabilir hale getirdim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|