bethiro
Fedora Meraklısı
|
 |
« : Nisan 02, 2010, 21:22:38 » |
|
Bunları yaparak bilgisayarı açmayı başardık. Peki şimdi ekran kartını nasıl kurmalıyız ki aynı sorunla bir kez daha karşılaşmayalım?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2010, 17:59:36 Gönderen: fortran »
|
|
|
|
|
çaltılı-33
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2010, 14:43:32 » |
|
Bunları yaparak bilgisayarı açmayı başardık. Peki şimdi ekran kartını nasıl kurmalıyız ki aynı sorunla bir kez daha karşılaşmayalım?
Bende merak ediyorum bu sorunun cevabını aynı ekran kartı probleminden dolayı 5 defa fedorayı kurmama rağmen kullanamadım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
h4cky0u
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2010, 15:10:39 » |
|
Elle kurulumu deneyebilirsiniz arkadaşlar Nvidia'nın sitesinden uygun sürücüyü indirerek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fortran
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2010, 18:02:04 » |
|
Kılavuzlar & Çözümler (Sorular için değildir) adından da anlaşılacağı gibi sorular için değildir. Bu nedenle konuyu böldüm ve bu kısmı donanım bölümüne taşıdım. Buradan devam edelim. Selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çaltılı-33
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 04, 2010, 00:24:28 » |
|
Elle kurulumu deneyebilirsiniz arkadaşlar Nvidia'nın sitesinden uygun sürücüyü indirerek.
Benim ekran kartım Nvidia GeForce 7300 GT dir diyelimki uygun sürücüyü indirdim kurulumunu nasıl ve hangi komutlarla yapacağım http://www.nvidia.com/Download/index5.aspx?lang=en-us
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
h4cky0u
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 04, 2010, 16:03:16 » |
|
http://www.teknolojilabs.com/linuxta-ekran-karti-yuklemek-sitesinden/ buraya bir bakabilirsin dicem ama kısaca yapılacak şey indirdiğiniz dosyayı masaüstüne atın.Terminalden cd komutu ile masaüstü dizinine geçin. ./nvidia.run komutunu verin olmazsa sh ./nvidia komutunu verin. Sag-sol tuslarıyla I accept secenegini seçiyoruz bu kadar.Xserver kapalı olsun diyorsa init 3 ile kapatabilirsiniz init 5 komutu tekrar açar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suntzu
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2010, 14:40:48 » |
|
linkteki işlemleri yaparken şöyle bir hata ile karşılaştım. [suntzu@server ~]$ su Parola: [root@server suntzu]# service gdm stop gdm: unrecognized service [root@server suntzu]#
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fortran
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2010, 18:39:48 » |
|
linkteki işlemleri yaparken şöyle bir hata ile karşılaştım. [suntzu@server ~]$ su Parola: [root@server suntzu]# service gdm stop gdm: unrecognized service [root@server suntzu]# Kullandığınız masaüstü yöneticisi GNOME mudur? Eğer KDE kullanıyorsanız vermeniz gereken kod şu biçimde olmalıdır: service kdm stop ya da /etc/init.d/kdm stop kodunu deneyiniz.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 05, 2010, 18:42:25 Gönderen: fortran »
|
|
|
|
|
suntzu
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2010, 18:50:45 » |
|
[suntzu@server ~]$ su Parola: [root@server suntzu]# service kdm stop kdm: unrecognized service [root@server suntzu]# /etc/init.d/kdm stop bash: /etc/init.d/kdm: Böyle bir dosya ya da dizin yok [root@server suntzu]# durum budur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fortran
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2010, 19:10:14 » |
|
Anlaşılacağı gibi "unrecognized" tanımlanamayan anlamına geliyor. GNOME ve KDE tanımlanamayan ise yukardaki soruma cevap vermemişsiniz, kullandığınız masaüstü yöneticisi nedir? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suntzu
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 05, 2010, 19:14:16 » |
|
bir bilsem. 64 bit fedora cd versiyondan kurdum. ama hangisi var şu an bilemiyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suntzu
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 05, 2010, 19:15:08 » |
|
gnome 2.30.0 mış galiba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fortran
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 05, 2010, 19:44:33 » |
|
O halde gdm'yi nasıl yabancılıyor? Bir de /etc/init.d/gdm stop kodunu deneyiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suntzu
Fedora Meraklısı
|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 05, 2010, 20:30:07 » |
|
[suntzu@server ~]$ su Parola: [root@server suntzu]# service kdm stop kdm: unrecognized service [root@server suntzu]# /etc/init.d/kdm stop bash: /etc/init.d/kdm: Böyle bir dosya ya da dizin yok [root@server suntzu]# /etc/init.d/gdm stop bash: /etc/init.d/gdm: Böyle bir dosya ya da dizin yok [root@server suntzu]#
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|